Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Pornind de la cele scrise de Marie DNiaye despre echilibru

Pornind de la cele scrise de Marie DNiaye despre echilibru, ceva mai adânc despre acesta

  •              Lumea suferă extraodinar de mult din cauza conflictelor iscate de energia masculină și de dominația ei, e nevoie de echilibru, scrie OSHO în CARTEA despre BĂRBAȚI, Editura MIX, Brașov, 2001, traducerea Cristina Dănășel, și pentru aprofundarea argumentelor am să le redau, p. 75, că scrie aici, „nu spun că energia masculină nu este necesară, ci doar că este o chestiune de proporții. Acum, 99% din energie este masculină, iar femeia există numai într-un mod marginal. Ea nu trăiește în curentul principal al existenței, rezultând astfel conflictele, luptele, războaiele. Această energie a adus omenirea în pragul sinuciderii. Moartea omenirii poate surveni în orice zi, dacă nu va veni energia feminină să o echilibreze. Aceasta e singura ei speranță”.
  •          O vor realiza, sigur, copiii și nepoții noștri, urmașii Mariei DNiaye, cei care au acum 31, 29 și 25 de ani, fii lor, despre care am vorbit în Antologii, eseu publicat în Luceafărul din 6 iunie 2023.
  •        Al treilea război mondial poate fi evitat numai dacă va apărea suficientă energie feminină pentru a o echilibra pe cea masculină. Altă cale nu este. Nu marșurile pacifiste, nici protestele împotriva războiului. Și în acestea e prea  multă energie masculină. I-ai văzut pe protestatari? Sunt violenți, fiecare marș al păcii se transformă în încăierare. Mai devreme  sau mai târziu se dă foc la mașini, se aruncă cu pietre în polițiști. Se strigă pentru pace, dar acel strigăt este de război.
  •            Energia masculină vorbește despre pace, dar se pregătește de război. Spune mereu că trebuie să luptăm pentru pace. Ce absurd ! Trebuie să mergem la război, altfel nu va mai fi pace în lume. Pentru a obține pacea, mergem la război. Și uite așa, facem războaie de secole, dar pacea nu a apărut. În trei mii de ani omenirea a cunoscut cinci mii de războaie. Nu trece o zi fără o luptă undeva, în lume. Vietnam, Israel, Kashmir sau alt loc, dar războiul continuă. Și  nici măcar nu e o chestiune de schimbare a politicii, a ideologiei în lume. Nici asta nu ajută pentru că toate ideologiile sunt masculine.
  •              Energia  feminină trebuie eliberată. Ea va aduce echilibrul pe care îl căutăm…
  •              Să nu uiți! În fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, există ambele polarități…
  •        … Așa că găsește femeia din tine. Hrănește-o, ajut-o să crească! Nu fi timid, nu gândi „sunt bărbat”. Nimeni  nu e doar bărbat sau doar femeie, amândoi sunt amândouă. Trebuie să fie așa:  jumătate din ființa ta vine de la mamă, cealaltă jumătate  de la tată. Ești  o întâlnire a acestor două energii. Nu poți fi doar bărbat, nu poți fi doar femeie.
  •           Absoarbe femeia, scoate-o în evidență, ajut-o! Devino mai delicat, mai receptiv, mai pasiv, mai iubitor. Meditația vine cu ușurință atunci când ești pasiv. Ea nu este o abordare a vieții. Este doar o așteptare deschisă. Meditația vine singură, nu poate fi adusă, nu poate fi cucerită. Trebuie să te abandonezi. Aceasta este semnificația feminismului…

Fragment din Cartea despre BĂRBAȚI, ea însăși o compilație de viziuni – cum spune OSHO – postat în ANTOLOGII, ISTORII…, coordonator Ion N. Oprea, Iași, 7 iunie 2023.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania