Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Profesorul eficient (Programul Gordon) – 10 aspecte interesante

Autorii cărții „Profesorul eficient” sunt Thomas Gordon și Noel Burch. Ideea acestei cărți și practic, a eficientizării profesorului, a venit după ce MPE (Manualul Părinților Eficace) a avut un succes răsunător. Părinților care urmau acest curs le-a încolțit în suflet și în minte dorința de a aduce schimbări pozitive și în școlile în care copiii lor studiază.

Thomas Gordon a fost un psiholog clinician american care a studiat cot la cot cu Carl Rogers. Este recunoscut pe scară largă ca un pionier în predarea abilităților de comunicare și a metodelor de rezolvare a conflictelor pentru părinți, profesori, lideri, femei, tineri și vânzători. Noel Burch a fost creatorul „Modelului în patru pași de învățare a noilor competențe”.

Cum definim, cum evaluăm eficiența? Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, eficiența (sau randamentul) reprezintă raportul dintre rezultatele obținute și eforturile depuse. Conform prezentei cărți, eficiența reprezintă renunțarea la anumite comportamente care inhibă elevul (cum ar fi de pildă impunerea prin autoritate) și adoptarea altor strategii (cum ar fi ascultarea activă, flexibilitatea, abordarea de tip câștig-câștig) care au menirea să stabilească o relație prielnică profesor-elev bazată pe comunicare și din care vor izvorî, fără îndoială, comportamente dezirabile din partea elevilor.
(…)
Lectură completă la : https://edict.ro/profesorul-eficient-programul-gordon-10-aspecte-interesante/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania