Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

SĂNĂTATEA LA VÂRSTA A TREIA ŞI A PATRA, Autor Dr. Victor DRAGAN

SĂNĂTATEA LA VÂRSTA A TREIA ŞI A PATRA
DR. VICTOR DRĂGAN

© 2012 Dr. Victor Drăgan
© 2012 Editura Agata®
Botoșani,2012

Copy of Sanatatea la varsta 3-4, Victor Dragan 02 [800x600]CUVÂNT ÎNAINTE
DR.VICTOR DRĂGAN –
O VIAŢĂ ÎN SLUJBA SEMENILOR
Una din bucuriile vieţii de medic şi voluntar de cruce roşie, încă de pe băncile şcolii, a fost şi aceea de a întâlni oameni de excepţie – adevărate izvoare nesecate de învăţăminte şi nelinişti creatoare pentru cei din preajmă. Unul dintre aceştia este distinsul doctor Drăgan, cu care am avut onoarea să lucrez, atât pe linie profesională când dumnealui era directorul spitalului Dorohoi, unitate ce acorda asistenţă medicală la o treime din populaţia judeţului, cât şi ca preşedinte al uneia din cele mai active subfiliale de Cruce Roşie.
Şi astăzi rememorăm cu plăcere inaugurarea pavilionului materno-infantil de la spitalul Dorohoi, cât şi reuşitele acţiuni de donare onorifică de sânge în frunte cu doctorul Drăgan – primul donator, organizate la Fabrica de Sticlă sau din comunele Cristineşti, Hudeşti, Suharău, Ibăneşti etc.; activităţile de pregătire pentru ,,Sanitarii pricepuţi”, brigăzile ştiinţifice cu medici specialişti în mediul rural.
De remarcat că posedă o vorbă plăcută şi sfătoasă, dublată de un condei inspirat. Aşa îl găsim des în presa vremii ca autor de articole de educaţie pentru sănătate, chiar şi autor al broşurilor ,,Alcoolul şi sănătatea” şi prezenta carte – ,,Sănătatea la vârsta a III-a şi a IV-a”, aflată la a cincea ediţie.
Pentru această merituoasă activitate a fost distins cu diplome, insigne, medalii şi ordine printre care: ,,Meritul sanitar”, ,,Membru de onoare al Crucii Roşii Române”, ,,Ordinul muncii clasa a III-a”.
Dr. Avram Gheorghe,
Vicepreşedinte filiala Botoşani
a Crucii Roşii RomâneAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania