Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Scrieri, vol. 1 de C. D. Zeletin

  Sursa, http://www.edituraspandugino.ro/?pag=carte&carte=scrieri&limba=ro

  Scrieri,CDZeletinScrieri, vol. 1 de C. D. Zeletin, apărut la Editura Spandugia
  Volumul 1 al Scrierilor lui C. D. Zeletin ilustrează mai mult decât următoarele aspectul de creație artistică al beletristicii sale, poezie și proză apoftegmatică, celelalte volume urmând să fie consacrate eseisticii, istoriografiei și tălmăcirii de poezie clasică italiană și franceză.

  Nota editurii
  În urmă cu 50 de ani, C. D. Zeletin îl surprindea pe Tudor Vianu „prin întinderea intereselor literare și prin netăgăduita siguranță în stăpânirea versului clasicˮ. Nu peste multă vreme, impresia marelui estetician era validată de Perpessicius, care vedea în C. D. Zeletin „un poet de categorică originalitate, familiar, în egală măsură al reflecției și al metaforei și un poet original de mari perspective. Într-adevăr, volumele de poezii ale lui C. D. Zeletin, prezente în acest volum de Scrieri, Călătorie spre transparență și Andaluzia, confirmă viziunea lui Perpessicius printr-o puternică inspirație, prin măiestrie artistică și prin rigoare.
  Când Tudor Vianu îl numea poeta doctus, avea în vedere și o serie de însușiri de gânditor, care se străvede lesne din volumele de proză aforistică ale lui C. D. Zeletin. La acestea se poate adăuga și interesul filosofic și istoriografic imens, care se străvede în eseurile și în contribuțiile istoriografice remarcabile din cartea de eseuri Respiro în amonte, care încheie volumul I al Scrierilor.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5