Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Scriitorul D.M. Gaftoneanu, promotor al prozopoemului satiric

La Mulţi Ani, D.M. Gaftoneanu!

                         Scriitorul D.M. Gaftoneanu, promotor al prozopoemului satiric intitulat parodie-pamflet, al reportajului, articolului de publicistică şi al catrenului fin umoristic este unul dintre ultimii apăruţi cronologic în peisajul literar al oraşului Botoşani, remarcat fiind ca apologet al generaţiei pierdute de clasici iubitori de frumos în arta scrisului.

În literatura satirică enciclopedică a autorului, asemenea unui cronicar epopeic cu încondeieri sarcastice faţă de ceea ce consideră a fi fundăturile de drum ca stil şi temă din poncifurile postmodernismului actual, regăsim printre cei configuraţi cu respect şi preţuire numele mari ale vârfurilor culturii româneşti şi universale ca Mihai Eminescu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Brâncuşi, Ştefan Luchian, Nicolae Iorga până la Puşkin, Verdi, Shakespeare sau Voltaire.

Poetului Gaftoneanu, căruia i-am scris nu demult: „LA BOTOŞANI A RĂSĂRIT O NOUĂ STEA A POEZIEI ROMÂNEŞTI”, strofa preluată din volumul denumit „Trilogia siderală”, încă nepublicat, i se potriveşte destul de bine ca profil poetic:

…Un POET nu e un nume ce se şterge din agende-
E Sisiful de travaliu… Sau Heracles din legende.
Cezar… Veni, vidi, vici! Intrigant” ca Inorogul!
E un Moise ce declamă de pe Table Decalogul!

După ce a fost remarcat de zeci de ori la evenimente culturale naţionale de către personalităţi recunoscute ale ambientului cuvântului scris în aceşti doi ani de la debut, îi urăm să persevereze cu talent şi pasiune pe drumul ales în aşa fel încât mesajul său purtător de literatură sănătoasă şi cultură autentică să ajungă la sufletul cititorilor tradiţionalişti de astăzi şi a celor din generaţiile viitoare.

Cu prietenie, Marin Toma, fondator al revistei „DOR DE DOR”Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.586 de abonați

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Puscasu Mircea spune:

    Felicitari.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5