Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Tragedia de la Clubul Colectiv, București, de vineri noaptea, 27 octombrie 2015, nesocotită de fețe bisericești și de neoamenii care se ocupă cu îngropăciunile…

OPREAINPrimit pentru publicare: 04 nov. 2015
Autor: Ion N. OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul(Bt)
Publicat: 05.nov. 2015

Tragedia de la Clubul Colectiv, București, de vineri noaptea, 27 octombrie 2015, nesocotită de fețe bisericești și de neoamenii care se ocupă cu îngropăciunile…

                            –     Refuzul preotului!

“…Părintii unuia dintre tinerii care si-au pierdut viata vineri noaptea, în tragedia din clubul Colectiv, au trait una dintre cele mai mari umilințe posibile in momentul in care au ajuns la Bucuresti pentru a ridica trupul neinsufletit al fiului lor », citesc pe un e/meil primit de la un prieten din Ploești, ing. George Măndicescu. Cazul fiind mai mult decât revoltător îl facem public, spre luare aminte, deși am văzut și noi la televizor că nici la nivelul Patriarhiei credincioșii n-au găsit mângâierile specifice unor asemenea momente tragice.

« …In vârstă de 26 de ani, Valentin Fieraru este născut in localitatea Bilcesti–Selari din judetul Arges, insa locuia in Bucuresti si lucra ca barman chiar in clubul Colectiv.

Vineri noaptea, ghinionul a facut ca tanarul sa se afle la locul de munca si, din nefericire, a murit in momentul in care incendiul a pornit.

Duminica seara, parintii lui au sosit in Bucuresti pentru a-i ridica trupul neinsufletit. Oamenii au mers la INML, unde au avut parte de o umilinta in adevaratul sens al cuvantului. Initial, li s-a spus ca sicriele vor fi gratuite si ca Guvernul va suporta toate cheltuielile de inmormantare.

Nimic adevărat !

Fals! Parintii lui Valentin s-au vazut nevoiti sa scoata din buzunar 1.700 de lei, bani pe care nu ii aveau si pe care i-au imprumutat de la o cunostinta.

Asta nu e tot! Cei doi s-au vazut nevoiti sa ofere si o „atentie” angajatilor de la INML care au spalat trupul fiului lor.

Preotul din sat a refuzat sa il inmormanteze!

Cosmarul, umilinta si bataia de joc aveau sa continua si luni dimineata. Intorsi in satul Bilcesti–Selari, parintii barmanului s-au lovit de refuzul categoric al preotului, acesta refuzand sa-l ingroape pe Valentin.

Motivul? Domnul si doamna Fieraru nu aveau banii necesari pentru slujba de inmormantare. Din fericire, in ajutorul lor a sarit patronul tatalui lui Valentin, care a platit pentru cele necesare. Mai mult, acesta a trimis cativa barbati, care au sapat groapa, pentru ca familia sa nu fie nevoita sa plateasca si pentru asta”.

S-a întâmplat în România anului 2015.

Pentru conformitate, Ion N. Oprea

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania