Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Un eveniment mult așteptat la Săveni: redeschiderea Expoziției de bază a Muzeului de Arheologie

Muz Arh Saveni [800x600]Sâmbătă, 23 martie 2013, începând cu ora 13,00, la Săveni va avea loc redeschiderea oficială a Expoziției de Bază a Muzeului de Arheologie, spațiu destinat culturii și reabilitat în ultimii doi ani.(rectificarea datei s-a realizat ca urmare a mesajului primit de la Muzeul Județean)

Muzeul de Arheologie din Săveni a fost înființat în anul 1964 într-un imobil, monument istoric (un fost ratoș) și este compus din sălile expoziţiei de bază consacrate arheologiei, unde sunt prezentate vestigii descoperite în aşezările şi necropolele din zonă, din epoca paleoliticului şi până în aceea a marilor migraţii.
Muzeului din Săveni mai cuprinde și Colecţia Memorială „Fraţii Dr. Mihai şi Alexandru Ciucă”,  personalități marcante, care provin din aceste locuri.

O prezentare a istoriei acestei instituții de cultură este prezentată în monografia orașului Săveni, autor prof. Ilie D. Avârvări, Săvenii după 465 de ani. Stidiu gepgrafico-istoric, care a apărut la Editura Agata în 2012.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Giurcă Ion spune:

    Initial Muzeul de arheologie a fost într-o casa undeva pe strada principală, spre Primărie, pe partea dreaptă dinspre Baseu.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania