Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Un eveniment mult așteptat la Săveni: redeschiderea Expoziției de bază a Muzeului de Arheologie

Muz Arh Saveni [800x600]Sâmbătă, 23 martie 2013, începând cu ora 13,00, la Săveni va avea loc redeschiderea oficială a Expoziției de Bază a Muzeului de Arheologie, spațiu destinat culturii și reabilitat în ultimii doi ani.(rectificarea datei s-a realizat ca urmare a mesajului primit de la Muzeul Județean)

Muzeul de Arheologie din Săveni a fost înființat în anul 1964 într-un imobil, monument istoric (un fost ratoș) și este compus din sălile expoziţiei de bază consacrate arheologiei, unde sunt prezentate vestigii descoperite în aşezările şi necropolele din zonă, din epoca paleoliticului şi până în aceea a marilor migraţii.
Muzeului din Săveni mai cuprinde și Colecţia Memorială „Fraţii Dr. Mihai şi Alexandru Ciucă”,  personalități marcante, care provin din aceste locuri.

O prezentare a istoriei acestei instituții de cultură este prezentată în monografia orașului Săveni, autor prof. Ilie D. Avârvări, Săvenii după 465 de ani. Stidiu gepgrafico-istoric, care a apărut la Editura Agata în 2012.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.591 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5