Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Vinul de Averești-Huși, cu 18 medalii mondiale 2022 la concursul „Mundus Vini” din Germania

              La competiția mondială „Mundus Vini”, 2022, desfășurată în Germania, aflată anul acesta la cea de-a 31-a ediție, desfășurată în perioada 1-4 septembrie. La Neustadt. Producători de vinuri din România s-au întors acasă, spre cinstea și meritul lor, cu 18 medalii, 10 medalii de aur și 8 medalii de argint, ei fiind  înscriși  la nu mai puțin de 79 probe.

              Astfel, Domeniile Avereşti-Huși-Vaslui, partener Wines of Romania, a câştigat titlul Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru 2 dintre cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală şi Busuioaca de Avereşti Diamond Selection. Cel mai premiat producător român, Cramele Recaş, a primit 2 medalii de aur (Solo Quinta 2021 şi Speis & Trank Pinot Grigio) şi 5 medalii de argint (Speis & Trank Romanien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoş Viognier şi Richtig Frett Chardonnay), potrivit Agerpres.

            „Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex şi dinamic, pentru care România este pregătită – vinurile noastre sunt extraordinar de bune, realizate din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Participarea la una din cele mai importante competiţii de vinuri din lume, Mundus Vini, şi câştigarea a 18 medalii pentru vinurile autentic româneşti a reprezentat încă un pas în plasarea vinului nostru pe harta internaţională a vinului de calitate şi transformarea acestuia într-un brand de ţară”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer, Carrefour România.

               Vinurile au fost degustate și evaluate profesional de un juriu format din 130 experți-importatori, oenologi, somelieri, producători de vin și jurnaliști.

              Știre culeasă din revista Formula As nr.1538, 6-13 octombrie 2022, pagină cu „Vești bune despre România” care ne asigură „Economia prinde puteri în ciuda crizei și nesiguranței internaționale, există motive de optimism pentru lunile care vin”.

                        Ion N. Oprea. Iași, 7 octombrie 2022.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania