Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Tehnici scrise adecvate relațiilor publice din instituțiile de învățământ

Instituțiile de învățământ recurg adesea la diferite tehnici scrise pentru a-şi propaga către comunitate informaţiile. Prezentăm în acest material câteva dintre aceste instrumente şi tehnici pe care purtătorul de cuvânt al unei școli le are la îndemână: comunicatul de presă, știrile, dosarul de presă, publicații de relații publice.

„La fel ca ştirea, comunicatul de presă reprezintă o formă pro-activă de difuzare a informaţiilor, în care iniţiativa îi aparţine posesorului acesteia, spre deosebire de interviu, de pildă, în cazul căruia posesorul informaţiilor are o atutudine reactivă, de răspuns la iniţiativa altcuiva. În redactarea şi difuzarea unui comunicat de presă trebuie ţinut cont de faptul că, pentru mass-media, comunicatele sunt surse de informaţii oficiale”.

Comunicatul de presă va conţine un titlu şi o introducere, care trebuie să fie interesante, în caz contrar, va risca să fie neobservat. Comunicatele de presă nu trebuie să trateze în mod integral evenimentelele pe care le prezintă: rolul unui comunicat nu este de a spune totul despre acea situaţie sau eveniment, ci acela de a-i incita pe reporteri şi redactori, de a le stârni interesul cu privire la dezvoltarea şi evoluţia unei instituţii. Comunicatul de presă trebuie să conţină următoarele aspecte: denumirea corectă a sursei, cu oficializarea ei prin siglă, ştampilă, semnătură, numele celui care poate oferi informaţii suplimentare şi modul cum poate fi contactat, ora, data şi locul difuzării, eventual numărul de ordine al comunicatului; un titlu, conceput astfel încât să stârnească interesul reporterului sau al editorului.

(…)

Lectură completă la : https://edict.ro/tehnici-scrise-adecvate-relatiilor-publice-din-institutiile-de-invatamant/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania