Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Visul de a cânta a prins aripi pentru …Ana Maria Bucşă

La recent încheiatul Festival Internaţional de Muzică Pop „Cerbul de Aur Junior”, Dida Drăgan care s-a aflat în juriul acestei competiţii muzicale pentru copii şi tineri, a felicitat-o pentru modul în care a interpretat piesa „În amurg” într-un aranjament muzical nou realizat de Dan Spînu. La Festivalul Mamaia Copiilor unde a reprezentat din nou anul acesta judeţul, Adrian Daminescu a apreciat-o pentru alegerea piesei şi pentru talentul de a o interpreta. Ana Maria Bucşă s-a întors acasă cu o menţiune obţinută la Festivalul Internaţional de Muzică Pop „Cerbul de Aur Junior”, semn că printre zecile de concurenţi, botoşăneanca a fost remarcată primind note bune de la juriul din care au făcut parte nume mari ale scenei româneşti. Anul trecut, la aceeaşi competiţie muzicală adolescenta care şi-a petrecut copilăria pe tărâmul muzicii, a primit un premiu special din partea Radiodifuziunii Române pentru calităţi vocale deosebite. Cu toate că deţine un şir lung de premii şi distincţii primite la manifestările muzicale la care a luat parte încât nu le mai ştie numărul, toate îi sunt la fel de dragi. Dar parcă trofeul oţinut în vara aceasta la Glodeni în Republica Moldova a fost ceva mai special pentru ea. Primul premiu a fost obţinut la Festivalul „Micul Prinţ” când a câştigat titlul de Mica Prinţesă. Avea atunci doar 6 ani şi abia păşea în lumea muzicală. Acum, la cei 13 ani pe care i-a împlinit pe 10 august, Ana Maria Bucşă consideră că şi-a găsit menirea pentru că peste ani se vede făcând tot muzică. „Muzica este cu siguranţă viaţa mea, dar sunt încă prea mică să spun ce voi face. Îmi doresc să fac asta mereu, dar deocamdată vreau să mă afirm la concursuri, spectacole”, spune Ana Maria.

Prima apariţie scenică
a avut-o la….5 ani
Talentul i-a fost descoperit de educatoarele de la Grădiniţa 24 unde adolescenta de azi a fost înscrisă, iar la 5 ani a avut prima apariţie scenică. Pentru Ana Maria copilăria se descrie în ore de pregătire muzicală, de dans, emoţii trăite la concursurile la care a luat parte, zeci de înregistrări pentru piese şi mult studiu pentru că „am nevoie de câteva luni ca să pregătesc o piesă foarte bine”. Se pregăteşte în particular cu profesoara Anca Apetroaie de la Palatul Copiilor din Iaşi făcând naveta aproape săptămânal pentru asta. În fiecare zi acordă cel puţin o oră pentru deja obişnuitele vocalize şi tehnici vocale care să-i permită abordarea oricăror piese în propriul repertoriu. Îşi menajează vocea renunţând nu de puţine ori la delciile copilăriei: îngheţata şi sucul rece. „M-am obişnuit aşa. N-am mai mîncat o îngheţată de jumătate de an. Pe lîngă muzica pe care o face de la 5 ani luând la început ore de pregătire muzicală cu profesoara Cătălina Constantinovici, Ana Maria este din ce în ce mai preocupată de dans. Alături de profesorul ei Liviu Topor de la R&B School Dance, Ana Maria exersează zilnic mişcări coregrafice care să-i pună în valoare show-urile pe care le pregăteşte la piesele pe care le cântă.

Participă la preselecţiile
emisiunii „Românii au talent”
de la Pro tv
Între muzică şi dans copila nu ar putea alege vreodată. „Nu pot alege între muzică şi dans pentru că ele se completează, se îmbină. Nu aş putea să stau pe scenă să cânt bâţâindu-mă de pe un picior pe altul”, mai spune tânăra botoşăneancă. Împreună cu Liviu Topor şi alţi doi dansatori Bogdan şi Teodora, Ana Maria Bucşă va participa la finele lunii august la preselecţiile emisiunii „Românii au talent” care va începe din sezonul următor la Pro TV. Pentru asta ei au pregătit o secvenţă muzicală intitulată „Spiderman” cu care speră să-i cucerească pe membrii juriului care se vor afla în acea perioadă la Piatra Neamţ pentru preselecţiile zonale. Preferinţele muzicale ale adolescentei sunt puţin atipice pentru vârsta fragedă pe care o are. Deşi te-ai fi aşteptat să fie adepta muzicii de club, ochii fetei sclipesc când pronunţă numele preferatului ei: Ozzy Osborne. Este pasionată de muzica rock dar are înclinaţii serioase şi spre jazz sau muzica veche, aici preferatul ei fiind Michael Bubble. Din muzica autohtonă îi preferă pe Dida Drăgan, Laura Stoica, deci tot în zona rock-ului.

Colaborează cu compozitorul
Virgil Popescu care i-a
încredinţat două piese
Una din realizările micuţei soliste este cu siguranţă colaborarea sa cu compozitorul Virgil Popescu care i-a încredinţat două piese „Asta e părerea mea” cu care în 2007 a convins juriul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară care i-a acordat premiul I la grupa ei de vîrstă şi piesa „Vioara” pe care a primit-o anul acesta. Pe lângă cariera solo, Ana Maria îşi exersează talentul cu care s-a născut şi în cadrul grupului Fortissimo pe care l-a format împreună cu profesoara ei, Anca Apetroaie. A făcut parte din grupul de copii Cheia Sol cu care a realizat primul musical pentru copii şi în afara orele de dans de la Botoşani se pregăteşte cu Ligia Grozdan din Iaşi, mama Laurei Consoi. Mama şi tatal artistei sunt principalul ei „motor” pentru că are din partea lor cel mai puternic sprijin, atît financiar cât şi moral. „Mama mă încurajează mereu când sunt dezamăgită la concursuri, fie pentru că nu m-am prezentat eu bine, fie pentru că am fost nedreptăţită şi-mi zice că a fost importantă participarea, că m-au remarcat oameni mari, pentru că sunt multe nedreptăţi care se fac la concursuri”. Dinamică, receptivă, atentă, talentată, după cum se autorcaracterizează, Ana Maria nu încetează să viseze şi să spere.Îi place muzica mai ales cea străină şi îşi doreşte mai nou să înlocuiască vioara, instrument pe care îl studiază de la 7 ani cu…percuţia. Abia în clasa a VIII-a la Liceul de Artă Ştefan Luchian, Ana Maria a adunat deja o colecţie de peste 60 de diplome la concursurile muzicale la care a luat parte şi asta nu e decît începutul căci visul de-a cânta abia a prins aripi.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania