Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  CLINICA DE GHEAȚĂ (8). Roman foileton

                                                       După agapa din seara trecută. Grupul de savanți de la Galaxia părea puțin derutat de cele întâmplate. Se cerură detalii în legătură cu evadarea celor trei studenți.  Adelaida era pregătită să relateze întreaga întâmplare cu tinerii evadați din cele trei criosaune.

  -Excelențele voastre, fuga din  camera de frig a durat 7 minute. Trebuie să recunosc faptul că ne sunt superiori în ceea ce privește dispozitivele de deblocare electronică. Va trebui să intensificăm munca de cercetare. Vă pot relata filmul evadării. Știți că Galaxia e bine pusă la punct cu tehnologia. Avem camere video de cea mai recentă rezoluție. A fost de ajuns un moment de neatenție, dornici să contactăm subiecții supuși cercetării ca Universitarii să trimită un așa-zis șoarece inteligent care să decupleze sistemul de închidere a criosaunelor.      

  Vom găsi o ieșire și din acest impas. Important e să ne continuăm cercetările în domeniul terapiei prin frig.

           Doamna doctor De Stael își pregăti cu grijă ținuta pentru saună. Voia să semene cu cea din stampele vremii și să fie la înălțimea familiei din care proveneau strămoșii. Aflată la 50 de ani, De Stael era încă o femeie frumoasă, păstrând în priviri o noblețe ce se vede cu ochiul liber. Privea cu emoție limbile pendulei din laboratorul imens. La ora fixată , intră în criosaună, făcând semn că este pregătită.  Lumina albă din plafonul oval fu redusă la nivel de veghe. Corpul de savanți urmărea cu maximă atenție ce se întâmplă în sauna-experiment. Termometrul de control indica 10 grade cu plus. Doamna De Stael își privi și ea ceasul –termometru și observă că în saună e aceeași temperatură. Comunică prin video—voce:

  • Cred că ceva nu funcționează. Criosauna e defectă.
  • Servanții deschiseră cabina. Supărată, doamna doctor îi luă la rost:
  • – Cum e posibil să nu verificați aceste cuști care costă o avere? Sunt sigură că nici tinerii studenți nu au simțit frigul. Ceva a fost pus la cale ca întreg experimentul să fie compromis.
  •        Servanții intrară în cabină cu aparatura de verificare. Instalațiile de frig erau pornite, dar în saună nu pătrundea fir de aer rece. Senzorul de îngheț din prima saună transmitea semnale luminoase de culoare roșie și sunete abia perceptibile. Cu un detector ultra performant se descoperi după câteva minute că la partea de sus a trapei este ceva rotund, un fel de șoricel gras. Aces microdispozitiv bloca jetul de aer rece. Dat deoparte , eliberă circuitul. Sauna funcționa. Verificarea se extinse și la  celelalte 12 criosaune. Totul fusese pus la cale doar pentru primele trei. Studenții-cobai probabil intraseră  în saune cu dispozitivul ascuns. Specialiștii de la „Galaxia” nu-și puteau explica încă de ce  termometrele arătau o temperatură  de zeci de grade sub zero. Mai târziu vor afla că cei de la Universitate controlau de la distanță totul. Un spion fusese infiltrat în Marele Laborator. Nu putea fi bănuit nimeni. Verificările de personal fuseseră  efectuate de trei firme diferite. 
  • Ziua era compromisă, iar probitatea științifică a savanților se afla sub semnul întrebării. Se vede că dușmanii nu trebuie căutați musai în afară. Ei pot fi chiar în preajma ta. Aristide Pleuran comunică grupului de savanți că a doua zi totul va fi luat de la capăt. Serviciile de securitate vor lucra în continuare pentru a vedea dacă nu cumva „concurența” este infiltrată în planurile „Galaxiei”.
  • Când lucrurile păreau rezolvate, Doamna de Stael ținu să vorbească:
  • Domnule Pleuran, eu nu sunt dispusă la repetarea experimentului. Simt că cineva a vrut să mă compromită, urmărind să apar aproape goală în fața unor bărbați care mi-au făcut curte și cu altă ocazie. Căutați-vă alt cobai.
  • -Prețuită doamnă, anunțul dumneavoastră chiar mă șochează. Eu mi-am făcut schițe și calcule pe baza parametrilor fizionomiei dumneavoastră. Speram să-mi verific o teorie conform căreia corpul uman la frig se dilată celular. Nu vă gândiți la munca mea?
  • -Puțin îmi pasă , legendarule Ulisse. Aici fiecare e pe cont propriu. Vă puteți reface calculele intrând personal în saună. Poate o regăsiți pe credula Penelopa ,așteptându-vă până la calendele grecești.
  • – Accept provocarea. Știu că muriți de curiozitate să vedeți un bărbat adevărat îmbrăcat sumar.
  • -Ați devenit deja vulgar. Voi cere să părăsiți „Galaxia”.
  • -Stimați colegi, nu e cazul să deteriorați atmosfera de cercetare științifică Vă rog să faceți pace. Mâine e o zi grea. Poftă bună! Pacifistul era însuși Aristide Pleuran.
  •     Va urma!
  •     Vasile Lefter, membru UZPR.

                       Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5