Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cultură socială. VANDALISMUL DIN CENTRUL ISTORIC AL BOTOȘANILOR

Carnet de CULTURĂ SOCIALĂ

Vandalismul, un fenomen în Centrul Istoric al Botoșanilor
Cine sunt autorii? Cine-i coordonează?

CIB,vandalis [1024x768]Stopați odată pentru totdeauna, domnule primar, onorat consiliu local, această acțiune de întinare a memoriei Botoșanilor!
Este un sacrilegiu!
Centrul Istoric al Botoșanilor trebuie respectat cu cinste!
Motivele le știm cu toții!

Sunt stupefiat ce am putut să văd în această dimineață!
Priviți imagini văzute acum, de câteva minute! Sunt rezultatul unei acțiuni malefice de profanare provocată în noaptea trecută. Sunt tei plantați acum doi ani pentru care s-a cheltuit sume  din banul public și sunt deja distruși de persoane care nu au ce căuta în spațiul unei lumii civilizate.

Trebuie să spun că permanent există o preocupare a unora de a distruge coroborată cu unele acțiuni de intimidare a celor care mai desfășoară activități economice sau își duc traiul zilelor în Centrul vechi. Zic și aceasta, pentru că vezi de la țânci de-abia ieșiți din scutece și până la maturi în toată legea, care fac diferite gesturi obsecene și/sau de amenințare trecătorilor, comercianților și celor care, cu atenție, privesc unele locuri de interes cultural și istoric din această zonă.

CIB,vandal [1024x768]Până când se va tolera acesata?

Aceste aspecte sunt notorii deja, le știm și le comentăm în diferite ocazii: bârfe la colț de stradă, discuții cu oficiali ai instituțiilor pentru asigurarea ordinei publice, dezbateri oficiale în cadrul societății civile, discuții și proiecte în consiliul local etc. Dar un rezultat concret nu se vede!

Hotărâți oameni buni, care aveți pe mână și decizia, și acțiunea, și bugetul format adunat de la contribuabili, și pe noi, și tot, cine sunt aceștia care ne distrug bunurile făurite de generații și generații? Identificații la fiecare mică atitudine și acțiune ordinară și nedemnă de o comunitate care suportă, zi de zi, neplăcerile fizice și morale! Prea multă toleranță!

CIB,vandalism [1024x768]Nici nu mai am putere a trăi la văzul a ceea ce se întâmplă și se amplifică, în rău, modul de a proteja și păstra ce-i prețios pentru identitatea noastră, ca români!

Să fie doar o notă pentru un carnet de cultură socială! Atâta pot face!
Și atât!

Jan Tristea,
Botoșani, 11 febr.2014, ora9,00

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania