Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Galeria Aparte, UNAGE Iași: Expoziția „Disonant”

DISONANT este noua expoziție a studenților specializării Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, ce se deschide în perioada 19-25 aprilie la Galeria Aparte, UNAGE Iași. Deschiderea are loc miercuri, 19 aprilie, ora 18:00.

  • Sub coordonarea lectorului univ. dr. Cătălin Soreanu, expun studenții din anul II licență Foto-Video: Alina-Maria Amagdei, Andra Balaban, Alexandra Crețu, Ioan-Daniel Dănilă, David-Mihai Dumbravă, Alexandru Cristian Florea, Amina-Elena Iacob, Răzvan-Ionuț Lungu, Cătălin Popescu, Liviu Gheorghe Rotariu, Alexandru Sandu, Andrei-Cristian Scîntei, Parascheva Smoc și Claudia-Nicola Ungureanu.
  • De la Cătălin Soreanu aflăm că proiectul „Disonant” pleacă de la “premisa explorării expresivității specifice a sunetului ca format de conținut atipic pentru artele vizuale, în care elementele de limbaj – potențate de angrenaje compoziționale dedicate – dezvoltă noi sensuri și semnificații caracteristice mediilor artistice contemporane. Operând cu două concepte opuse, dar complementare, diferite, dar compatibile, la limita dintre posibilitate și probabilitate, proiectul trasează un context al investigării mecanismelor experiențiale pe care tinerii artiști le asociază realităților generaționale de astăzi.
  • Proiectele artistice expuse opun diversității mediatice (de la obiect, la imagine fotografică, la video sau la performativitate) nișări subiective ce răspund efortului de a înțelege expoziția ca format artistic, ca mediu de expresie. Studenții anului II licență ai specializării Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii operează cu medii, formate și tipologii de elemente de limbaj diverse, angrenate în jurul conceptului de sunet și argumentate prin explorarea relației active pe care sunetul o dezvoltă cu celelalte medii de expresie artistică”.
  • Evenimentul face parte din lista “inițiativelor expoziționale similare din ultimii ani ale studenților anului II Foto-Video, generic grupate sub denumirea FV2, precum I’ll be back (2017), Life on hold (2018), Duplex (2019), Întâmplabil (2021) și Condițional Optativ (2022), expoziții conturate în jurul multiplelor posibilități de înglobare a contextelor personale ale participanților prin identificarea raporturilor reale dintre conceptul tematic și practicalitatea artistică”.
  • ….

Foto, detaliu din proiectul fotografic al Andrei BalabanAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania