Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Glasul vine din adânc. Năluca (20). Halucinații

                                          

     Glasul vine din adânc. Năluca (20)

                                                     Halucinații

            -Am înțeles că ați vrea să aflați cum ați ajuns în secția mea de nălucologie și nu într-un ospiciu clasic. Procurorul de caz , un vechi coleg de liceu, m-a sunat și mi-a spus că are un caz interesant cu disimulare progresivă. Nu era sigur că răspunsurile voastre sunt cele reale. I-ați părut atât de naivi în contrast cu tupeul „violatelor” fără violatori, încât s-a gândit să vă trimită la mine, ca subiecți de studiu. Experiența mea cu astfel de pacienți mi-a permis de la început să observ că ați recunoscut violul pentru a lua o pedeapsă mai ușoară. Procurorul nu v-a trimis la judecător , ca să nu o dea în bară. Poate ați fi fost judecați în libertate. Instanța putea să vă dea o condamnare simbolică sub pretextul că ați favorizat denunțul, căzând în plasa unor curvulițe , care sperau să pună mâna pe milionul inexistent. Sunteți mulțumiți de explicație?

  – Nu înțelegem de ce nu ne-ai spus de la început ce gânduri aveți?
  – Noi, doctorii, avem uneori o altă logică față de oamenii de rând.
  -Și acum, ce trebuie să facem? Cum ieșim de aici, domnule doctor? Se pare că Anghel era purtătorul de cuvânt al tinerilor aduși în munte. Din Meteora nu se putea pleca ușor. Drumurile de acces, spune legenda, erau străjuite de monștri. Unii mărturisesc chiar că i-au întâlnit. 

         Marga era și ea îngrijorată. Spera ca fiul lor să ajungă lângă ei și împreună să pună la cale o ieșire din impas.
  Pentru a se face util mutanților ce stăpâneau tainele Meteorei, trebuia ca Nebuneli să facă ceva concret, să ofere niște probe, să demonstreze că este stăpânul nălucilor prin care puterea celor care l-au adus aici să crească exponențial. Va trebui să prezinte imagini fixate pe peliculă ,dublate de rețeta obținerii lor. Nălucile trebuia să fie prezentate tematic, pentru a putea fi folosite după împrejurări. Oamenii vor putea fi stăpâniți prin puterea fricii. Asta erau sortiți să facă cei trei flăcăi smulși din viața lor liniștită de oameni ai satului, pentru care viitoarele cariere fură oprite de niște stricate naive și lacome.

            După această discuție lămuritoare, Nebuneli trecu la aplicație. 

  Secvențele cu năluci vor fi realizate pe scenariul filmelor horor. Doctorul le va administra niște halucogene, li se va crea un traseu de fugă și vor fi însoțiți de holograme în concordanță cu tema programată. 

  Prin tragere la sorți, se stabiliră ca Mihalache să fie primul interpret. „Actorii” aveau libertatea să improvizeze, stimulați de proiecții și tulburările provocate de halucogene.

         Marga primi și ea instrucțiuni. Juca rolul sunetistului, moderând sunetul unui sintetizator.

        Doctorul reduse lumina, cuplă filtrul de lumină violetă și ,pe placa rotativă, Mihalache începu să strige după ajutor, încercând să fugă. Corpul începu să-i tremure. Două schelete îl țineau de brațe și îi suceau capul spre în jos. Nălucile năvăliră peste el. Era deja gol. Gemea sfâșietor. Sunetul venea de undeva din măruntaiele muntelui. Era un fel de bocet înfundat. Se auzea un strigăt răgușit, o voce scârțâită:

  -Nu te teme prostăvane! Nu te ducem la codane. „Te-aruncăm în hău de munte, și-ți vom da chiar o mireasă, pe cinstita preoteasă, care de pe puntea-naltă, a căzut direct în baltă”. Lumina violetă fu înlocuită de una roșie. Puntea ucigașă de pe care se aruncase , sau fusese aruncată Preoteasa-învățătoare Tița,  Era plină de sânge. Mihalache nu mai putea respira. Striga disperat după ajutor. Nălucile îl învârteau în dansul morții. Banda se  mișca înainte și înapoi din ce în ce mai repede. Hologramele deveniră de nesuportat. Scheletele care îl țineau în brațe începură să-i scoată ochii și să-smulgă urechile. Sunetul scos de sintetizator era acum un scârțâit de uși neunse.

           Rămași pe scaune, prietenii lui Mihalache trăiau aproape simultan caznele tovarășului lor. Prin ochelarii speciali și prin căști erau părtași la ceea ce se întâmplă și îi cuprinse frica. Oare la ce să se a aștepte pentru următoarea nălucă?

  Nici nu terminară gândul și se treziră lângă ei cu Mihalache, care se chinuia să-i tragă pe bandă. Era doar efectul halucogenilor injectate. Rândul lor nu venise. Trebuia să mai aștepte. O repriză cu năluci dura cam o oră. La montaj, doctorul va mai tăia. Calupul tematic trebuia să dureze doar douăzeci de minute, timp suficient de a băga în sperieți pe oricine. Proiecțiile vor fi utilizate în varii situații. De la crearea unui cadru de groază, până la simularea unor evenimente declanșatoare de mărturisiri juridice. Unele vor fi vândute anchetatorilor pentru a face inculpații să ofere  declarații sub imperiul fricii și al derutei intelectuale.

        Brusc, banda fu luminată de o lumină solară. Sintetizatorul se opri. Filmul, primul de la Meteora, era gata de prelucrat. Pe bandă, cu mâinile la piept, stătea întins Mihalache, palid și obosit. Doctorul îi întinse un pahar cu apă și-i frecă fața cu o cremă verde, ca să-i alunge nălucile. Încerca să le povestească tovarășilor că totul este real și că nălucile chiar există. Aceștia, neștiind ce-i așteaptă, nu mai puseră nicio întrebare și rămaseră pe gânduri, treziți parcă brusc dintr-un vis urât.

  Va urma!

   

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5