Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Iași, iunie 2015, 74 de ani de la pogromul antievreiesc din iunie 1941

Iași, iunie 2015, 74 de ani de la pogromul antievreiesc din iunie 1941

-Cu deplasare la Cimitirele Păcurari, Podul Iloaiei, Tg. Frumos și Roman-

În organizarea Federației  Comunităților Evreiești din România și a Comunității  Evreilor din Iași, 1670, începând de vineri  26 iunie până duminică 28 iunie 2015, are loc comemorarea a 74 de ani de la pogromul antievreiesc din iunie 1941.

Pentru a lua parte la această comemorare și  a aduce un pios omagiu victimelor urii și neomeniei, cetățenii sunt invitați  de către dr. Aurel Vainer, președintele Comunităților Evreiești din România și ing. dipl. Abraham Ghiltman, președintele Comunității Evreilor Iași.

Programul comemorării de la Iași, iunie 2015,  este următorul:          1.     Vineri, 26 iunie 2015 între orele 16-20: lansarea volumului “Pogromul de la Iași și holocaustul  în Roman” a coordonatorilor Carol Iancu și Alexandru Florin Platon – cu participarea  Domnului președinte dr. Aurel Vainer.

Lansarea va avea loc la Librăria Universității “Alexandru Ioan Cuza”.

Masa rotunda consacrată aceluiași subiect în Sala Mare a Institutului de Istorie “A.D. Xenopol” a Academiei.

  1.  Duminică 28 iunie 2015, orele 9,30 Comemorarea victimelor  pogromului de la Iași la Cimitirul Evreiesc din Păcurari-Iași.

După Ceremonia de comemorare se va merge la cimitirile din Podul Iloaiei, Târgul Frumos și Roman, unde sunt înhumați decedații din “Trenul morții”.

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.576 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5