Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

În scurt, pentru Botoșani. Un cetățean de onoare, în atac la cultură

Primit pentru publicare: 29 martie 2016
Autor: Ion ISTRATE

În scurt, pentru Botoșani

Un cetățean de onoare, în atac la cultură

Astăzi, 29 martie 2016, vom completa CV-ul Cetățeanului de Onoare al Botoșanilor, Gabriel Chifu, după ce seria unor denunțuri ale ,,stalinismului” în USR continuă.
Reformiştii din USR, pe zi ce trece, sunt tot mai convingători în demersul Domniilor-lor că Uniunea trebuie pusă în alt sistem de valori şi în alte norme de organizare şi funcţionare. Cel puţin aşa ne sugerează articolul pe care-l cităm mai jos, din care vom spicui ceva interesant pentru Botoșani.
Nu vom comenta și vom respecta regula preluării unor texte având obligația de a face citarea necesară că autorul articolului este Letiția Perovian și conținutul se află, pentru o lectură completă, la adresa:
http://www.mediafax.ro/cultura-media/suspendati-din-uniunea-scriitorilor-nicolae-breban-si-eugen-simion-denunta-stalinismul-institutiei-15167189

Letiţia Perovian:
/,,Nicolae Breban şi Eugen Simion se alătură cetei celor 11 scriitori suspendaţi recent din Uniunea Scriitorilor (USR), aducând o serie de critici conducerii instituţiei pentru că nu se ocupă de probleme esenţiale unei uniuni de creaţie şi că nu tolerează punctele de vedere diferite ale membrilor săi.”/
,,[…]
După acest episod, academicianul şi criticul literar Eugen Simion a oferit, pentru MEDIAFAX, o reacţie referitoare la anunţul lui Cristian Teodorescu că ar fi fost exclus din Uniune. Academicianul a precizat că nu este propriu-zis vorba de o excludere, ci de o suspendare care a survenit din cauza faptului că nu a achitat cotizaţia de membru USR, acest lucru petrecându-se fără înştiinţarea sa. Simion nu a ezitat să-şi exprime dezacordul şi să ironizeze acest gest al conducerii Uniunii: „Nu, n-am fost exclus… Am fost suspendat. M-au suspendat că am întârziat să plătesc cotizaţia. Nu m-a căutat nimeni, nu m-a întrebat nimeni înainte de a mă suspenda şi am aflat că există o comisie de monitorizare. N-o să mă sinucid din cauza asta. S-a întâmplat anul trecut. Am rămas aşa. N-am răspuns la chestia asta. Fostul meu coleg şi prieten, Manolescu, coleg de Academie, a găsit că aşa e bine. Sper ca USR să devină mai puternică şi mai bogată prin această suspendare a mea.”
[…]
(Eugen Simion n.r.) „Aş vrea să îi răspund pe această cale unui secretar de acolo care m-a insultat în România Literară că personal, n-am nimic de-a face cu acest proces. Am stat departe, dar el s-a apucat să mă insulte în România Literară. E un domn care l-a dat afară şi pe Sorescu în 90 de la Ramuri. Vreau să-l sfătuiesc că nu face bine ceea ce face. Face un lucru incorect. E domnul Gabriel Chifu. Îmi face proces de intenţie şi de calomnie. […]”.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania