Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  ”INTERACTIVIUM”, un spectacol digital de impact

   

  Centrul de Interes, spațiu de proiecte artistice din Cluj-Napoca, a adus recent în fața publicului un eveniment ce s-a desfășurat într-o singură seară, pe 15 aprilie – expoziția ”INTERACTIVIUM”, un proiect scurt ca durată, dar de mare impact, cuprinzând elemente de spectacol. Evenimentul cultural devenit tradiție a adus în prim plan rezultatele colaborării dintre artistul media austriac Klaus Obermaier și studenți ai masterului Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Parteneri ai Centrului de Interes în acest demers au fost Federația Centrul de Interes, Digital Interactive Arts de la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai și SPAȚIU INTACT.

  INTERACTIVIUM” a cuprins numeroase instalații și spectacole digitale interactive, iar tema acestei manifestări artistice a fost, așa cum sugerează și titlul ales pentru proiect, interacțiunea, în toate formele ei. 

  Evenimentul i-a adus îmreună la Centrul de Interes pe artiștii Klaus Obermaier, Cristina Pop-Tiron, Bogdan Dumitraș, Toma Bărbulescu, Iustin Filip, Lucia Codreanu, Jura Ruža și Florin Marc, de la programul de masterat Digital Interactive Arts de la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai.

  Prin acest proiect, organizatorii au lansat o invitație prin care publicul interesat să reflecteze asupra ideii de interacțiune, la influența acesteia asupra percepției și să ia parte la o serie de “experimente digitale, descoperind relația dintre imagine și sunet, digital și real, concret și abstract, uman și mașină”. Întrebările pe care expoziția le-a adresat audienței au fost despre ”Ce înseamnă să fii om?”, ”În ce fel sunt conectate simțurile?”, ”Care este limita dintre om și mașină?”.

  Cosmina Marcela OLTEAN
  Foto – Centrul de Interes

   

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5