Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Mai suntem sub raza Luceafarului?

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Primit la redacție: 17 Ian. 2018, ora 17:20
Autor: Paula ROMANESCU,  scriitor, traducător, membru U.S.R.
Publicat:  17 Ian. 2018, ora 20:22

 

Mai suntem sub raza Luceafarului?

 

Cum de s-a îngăduit ca pe scena Festivalului Eminescu 2018, în chiar regatul Poetului, unde s-au înmânat premiile pentru cei mai buni dintre poeții nației, să se „producă” bezmetica aceea de Medeea și mai nu știu cum care, după primul „vers” – „eu sunt târfa”, n-a fost trimisă drept către acea instituție a cărei preoteasă este și nu acolo unde a fost promovată fraudulos!

Ce sa credem despre juriu?
Ce sa credem despre noi?
De când zoaiele pestilențiale de limbaj trec drept balsam poetic?
Mi-e greață!
Deșteaptă-te odată, române!
P.R.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 comentarii la acestă însemnare

 1. DMG spune:

  …Distinsa doamna profesoara PAULA ROMANESCU, s-ar parea ca va trebui sa traversam o perioada destul de lunga in care desfiintarea criteriilor de valoare unanim recunoscute va fi la mare moda…

 2. Carmen Doreal spune:

  Ce se intampla in Romania ?
  Unde sunt sustinatorii si admiratorii inegalabilului Eminescu? Unde sunt aparatorii valorii si mesajului operei literare a marelui poet ?
  Unde sunt romanii ce isi regasesc radacinile sufletesti in poezia marelui poet* ? De ce nu ii apara legitimitatea ? De ce nu se aud ..? De nu va sustin ? De ce nu spun nimic despre acest eveniment penibil, petrecut de Ziua Culturii, cu ocazia celebrarii a 168 de ani de la nasterea marelui nostru poet national* Mihai Eminescu ?
  Mi-e imposibil, sa inteleg ..! Arta ne face vulnerabili si adevarati ! Medeea Iancu, spune ca „poemul a fost un manifest feminist impotriva misoginismului si a violentei contra femeilor”. Dar cat de trist, de mizerabil, de plin de ura si de revoltat este adevarul sufletului ei, pentru a scrie si a recita un text atat de violent, ce epateaza prin ura si vulgaritate ?! Imi pare rau pentru ea, dar ce vina are Romania, ce vina are el* poetul national si mai ales ce vina are* poezia, sa oglindeasca atat de mult urat!?

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5