Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Metode interactive pe baza surselor istorice

Articolul propune utilizarea unor metode interactive pe baza surselor istorice: jocul de rol, Jurnalul cu dublă intrare, un organizator grafic, zidul graffitti. Toate aceste metode au plecat de o sursă istorică. Utilizând informațiile din sursa istorică, elevii au realizat sarcinile de lucru și au dobândit cunoștințe, atitudine și abilități. Demersul didactic pe care îl propunem nu doar facilitează legătura cu sursa istorică, dar permite o învățare activă, interactivă și atractivă.

„Îi poți da unui elev cate o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.” – Clay P. Bedford

Ne propunem să prezentam câteva metode de lucru pe baza surselor istorice pe care le-am utilizat la disciplina Istorie, la clasa a VII a pentru domeniul de conținut “ Primul Război Mondial “.- “ Viața în tranșee și frontul de acasă “. Am optat pentru metoda jurnalului cu dublă intrare, zidul graffitti, un organizator grafic și un joc de rol. Toate aceste metode au plecat de o sursă istorică. Utilizând informațiile din sursa istorică, elevii au realizat sarcinile de lucru și au dobândit cunoștințe, atitudine și abilități. Demersul didactic pe care îl propunem nu doar facilitează legătura cu sursa istorică, dar permite o învățare activă, interactivă și atractivă a istorie. (…)

Lectură completă la : https://edict.ro/metode-interactive-pe-baza-surselor-istorice/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania