Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PĂPUȘARII DIN PUSTIE BURSUCUL (62)

  • Foarte greu s-au astrucat cei mici și au acceptat să se bage la somn. Oricum, au stat claie peste grămadă peste părinți. S-au lăsat duși la culcare când li s-a promis că a doua zi se vor putea juca cu bursucii aduși de Cosmin cu un transport special.
  • Somnul fu adus repede de Moș Ene. Fusese o zi grea plină de emoția revederii. Soții Antonică –junior constatară că gemenii lor sunt foarte înalți pentru vârsta de aproape trei ani. Nu prea semănau cu băieții de pe munte. Erau bine îngrijiți, dar doamna Lolita, menajera, le pregătea un meniu inspirat de cel al astronauților, multe fructe și semințe de tot felul. Apa de băut era filtrată de o rocă vulcanică.
  • Piatra Roșie era un spațiu cu regim special. Aici se făceau măsurători de tot felul. Viitorii cosmonauți făceau în zonă un fel de cantonament. Uneori aerul era rarefiat , asemănător cu cel din Găurile Negre explorate de părinții lui Alin , antrenați pentru  variațiile de presiune și densitate la diferite momente ale zilei.
  • Cosmin se trezi cu noaptea –n cap. A lui fusese ideea cu jocul cu bursuci.
  • Din lațuri de brad pregăti două țarcuri. Întrecerea va fi câștigată de acel copil care va atrage mai mulți bursuci în țarc. Bursucii din echipa câștigătoare vor primi din partea Primăriei drept premiu o tonă de porumb-știuleți la întoarcere în Nărujelu. Cele două echipe vor fi astfel alcătuite: O echipă va fi condusă de Axinia și unul dintre juniorii Antonică, iar a doua va fi formată din Alin și celălalt junior. Arbitru va fi primarul Cosmin, sponsorul concursului anunțat pe toate canalele de știri.
  • Pentru atragerea bursucilor în țarcuri , sunt premise toate metodele , inclusive cele cu blocaje la intrările în țarcuri. Juniorii echipei victorioase se vor putea da în leagănul de frânghii dintre cele mai înalte stânci. Pierzătorii vor primi un zbor cu parapanta cu o singură condiție: Diferența față de locul întâi să nu fie mai mare de zece puncte. Ora concursului era una solară: miezul zilei. Informații suplimentare în legătură cu Bursuciada se puteau obține exclusive pe adresa  cosminmuntele roșu@gmail.ro


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania