Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

“Podul de reviste” de la Curtea de Argeș – cu binecuvântare Arhierească și speranță inevitabil împlinită: România cu Basarabia în ea, cât de curând!

Primit pentru publicare: 08 iun.2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 09 iun.2015

“Podul de reviste” de la Curtea de Argeș – cu binecuvântare Arhierească și speranță inevitabil împlinită: România cu Basarabia în ea, cât de curând!

                   – Revistele – un miracol românesc –

                                              IV

Acțiune de suflet, cu bătaie lungă, îndelung așteptată, dar inevitabil prezentă. Podul de reviste, chintesența gândului și muncii intelectualului care a dat măreție primei ediții, 2015, a ceea ce poartă numele de botez România Mare Culturală, a primit binecuvântarea Arhierească  a Î.P.S. Calinic Argatu, arhiepiscopului Argeșului și Musceului. Din ce a spus Înalt Sfinția Sa, poporul prezent și cititor de presă bună a înțeles că Centenarul Marii Uniri, în 2018, înflorește speranța ca  Sărbătorirea va avea loc ca și acum o sută de ani- Basarabia în România!

“Acest process istoric este inevitabil”, le-a spus mulțimii acad. Gheorghe Păun din București, matematicianul, chiar și dacă actualul “Pod de reviste” își va pierde obiectivul cu care a plecat la drum. “Îndeplinindu-și menirea, el va rămâne o manifestare culturală  periodică care va tot aduce oamenii din toate vetrele locuite de români”.

“Organizat  cu migală și pricepere, cu suflet și dăruire frățească, “Podul de Reviste” a fost un eveniment unic, poate cam idealist, dar convingător prin credința în destinul românesc.

Condamnate la dispariție de o clasă politică ignorantă și rece, ocolite de un public intoxicat de avalanșa mediatică anti-intelectuală difuzată prin televizor, revistele culturale supraviețuiesc și se înmulțesc printr-un miracol”, constată și se bucură alături de noi eruditul și luptătorul care este gazetarul Ion Longin Popescu, mereu în actualitate (revista Formula As nr,1164, 2015).

Dorul românilor-români, basarabenilor, timocenilor și celor din Ucraina pentru cuvântul de-acasă, cuvânt al Mamei-Țări, spune nu metaforic ziaristul, se traduce prin ce a rostit nu odată la Curtea de Argeș, în România, Acad. Nicolae Dabija, basarabeanul, românul, poet, romancier, și jurnalistul de talie europeană:

“Doru-mi-i de dumneavoastră
Ca unui zid de fereastră…”

Așa să fie!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania