Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 10 → 2018
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

“Podul de reviste” de la Curtea de Argeș – cu binecuvântare Arhierească și speranță inevitabil împlinită: România cu Basarabia în ea, cât de curând!

Primit pentru publicare: 08 iun.2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 09 iun.2015

“Podul de reviste” de la Curtea de Argeș – cu binecuvântare Arhierească și speranță inevitabil împlinită: România cu Basarabia în ea, cât de curând!

                   – Revistele – un miracol românesc –

                                              IV

Acțiune de suflet, cu bătaie lungă, îndelung așteptată, dar inevitabil prezentă. Podul de reviste, chintesența gândului și muncii intelectualului care a dat măreție primei ediții, 2015, a ceea ce poartă numele de botez România Mare Culturală, a primit binecuvântarea Arhierească  a Î.P.S. Calinic Argatu, arhiepiscopului Argeșului și Musceului. Din ce a spus Înalt Sfinția Sa, poporul prezent și cititor de presă bună a înțeles că Centenarul Marii Uniri, în 2018, înflorește speranța ca  Sărbătorirea va avea loc ca și acum o sută de ani- Basarabia în România!

“Acest process istoric este inevitabil”, le-a spus mulțimii acad. Gheorghe Păun din București, matematicianul, chiar și dacă actualul “Pod de reviste” își va pierde obiectivul cu care a plecat la drum. “Îndeplinindu-și menirea, el va rămâne o manifestare culturală  periodică care va tot aduce oamenii din toate vetrele locuite de români”.

“Organizat  cu migală și pricepere, cu suflet și dăruire frățească, “Podul de Reviste” a fost un eveniment unic, poate cam idealist, dar convingător prin credința în destinul românesc.

Condamnate la dispariție de o clasă politică ignorantă și rece, ocolite de un public intoxicat de avalanșa mediatică anti-intelectuală difuzată prin televizor, revistele culturale supraviețuiesc și se înmulțesc printr-un miracol”, constată și se bucură alături de noi eruditul și luptătorul care este gazetarul Ion Longin Popescu, mereu în actualitate (revista Formula As nr,1164, 2015).

Dorul românilor-români, basarabenilor, timocenilor și celor din Ucraina pentru cuvântul de-acasă, cuvânt al Mamei-Țări, spune nu metaforic ziaristul, se traduce prin ce a rostit nu odată la Curtea de Argeș, în România, Acad. Nicolae Dabija, basarabeanul, românul, poet, romancier, și jurnalistul de talie europeană:

“Doru-mi-i de dumneavoastră
Ca unui zid de fereastră…”

Așa să fie!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 2.569 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2018 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5