Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Predarea online și beneficiile acesteia

Revista Edict

edict.ro

 

Predarea online și beneficiile acesteia

Predarea online a devenit o temă aprinsă de dezbatere, numeroși actori din sistemul de învățământ, și nu numai, punctând avantajele și limitele acestei noi modalități de desfășurare a cursurilor. Ne propunem în această lucrare să trecem în revistă doar partea pozitivă a acestei experiențe și să subliniem câteva dintre avantajele clasei virtuale.

O experiență de predare online, spre deosebire de o experiență de clasă tradițională, cuprinde o serie de proceduri de predare asistate de calculator care implică unele instrumente online.

Înainte de a discuta principalele beneficii ale predării online, trebuie să menționăm că există două mari categorii de tipuri de predare online: predarea de tip sincron și asincron.  Primul tip de predare implică o experiență de predare online în timp real. Aceasta include sesiuni legate de timp în care atât profesorul, cât și elevul trebuie să fie online într-un moment specific, cum ar fi cursurile online. În cazul predării de tip asincron, cursurile nu se desfășoară în timp real. Acest lucru înseamnă că interacțiunea dintre profesor și elev poate avea loc astfel încât să avantajeze atât programul elevului cât și al profesorului. Sesiunile de instruire înregistrate sunt un bun exemplu de astfel de predare. (…)

Lectură completă la adresa: https://edict.ro/predarea-online-si-beneficiile-acesteia/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania