Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Prințesa Poeziei Nordului Moldav, Marieva D. Demetrescu, un simbol al unei noi ere literare

Marieva D. Demetrescu, un simbol al unei noi ere literare

 

Astăzi, 3 iulie 2021, Clubul Bistro – Art, a avut loc un eveniment cultural fermecător. Marieva D. Demetrescu și-a lansat cartea ,,Șapte muze cu a opta repetată”, un volum de versuri, rod al unui talent rar, precedat de alte două cărți „Cuvintele autoarei” (poezii, 2016) și romanul „Romanță anonimă” (2018).

Oferind din partea Editurii Agata și a revistei Luceafărul o diplomă ,,Titlul Prințesa Poeziei Nordului Moldav”, mi-am amintit de poemul Prințesa de Apollon Maykov (1878), o poveste a unei tinere ce aparținea unei familii nobile care s-a alăturat unui grup de tineri radicali pentru a lupta împotriva statului represiv.

Marieva D. Demetrescu, după numele de autor, aparține unei familii de intelectuali, autentici oameni de cultură din Botoșani. Marieva a coagulat și a pus în mișcare un curent literar artistic, ce se manifestă în cadrul Cenaclului de vineri, a scris trei cărți și lucrează pentru următoarele două.
Marieva m-a convins că reprezintă un simbol al unui conservatorism modern benefic mediului social, respectându-și familia, și valorile noastre tradițional culturale. Ea încearcă să atragă tineri spre un țel cultural care să aibă legătură cu tradițiile vechi, cu istoria și valorile culturale ale țării noastre. Marieva Demetrescu, prințesa poeziei nordului moldav, este simbolul  începutului unei noi ere în literatură, ca vector al acțiunii generației facebook.

Astăzi, Marieva a dovedit excelența talentului lăsat de Divinitate. Și-a recitat poemele, le-a și pus pe muzică, în propria și desăvârșita  interpretare. A fermecat asistența, destul de numeroasă la acest eveniment, oameni de cultură, profesori, elevi, prieteni.
___
Montaj foto:

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania