Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Șfichiul zilei, atenție, să nu intrăm la DEFĂIMARE, 60.000 lei amendă

OPREAINPrimit pentru publicare: 09  oct.2015
Autor: Ion N. OPREA, membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul (Bt)
Publicat: 09 oct.2015

 

Șfichiul zilei, atenție, să nu intrăm la DEFĂIMARE, 60.000 lei amendă

Tocmai citisem Șfichiul domnului Ion Istrate despre ceea ce a pățit Ministerul Sănătății că i s-au blocat conturile în urma întâmplărilor de la maternitatea unde au ars bebelușii, cei în drept nestabilind adevărații vinovați și răspunzători și pecuniar, justiția și ea legată la ochi aplicând principiul – suportă consecințele toți pentru vinovăția unora,-  cum se proceda pe timpul când Moș Teacă era militar, am aflat vestea cea mare: a intrat în dezbatere parlamentară Legea lui Dragnea, Legea demnității și toleranței, și mi-am zis – atenție Ioane, de-acu-Șfichiul zilei al nostru, atât de util și necesar, poate intra, după noua Lege, și la DEFĂIMARE, 60.000 lei amendă, funcție de interpretarea…constatatorilor. A unor inspectori.

Puse alături cuvintele demnitate, defăimare și toleranță nu își prea au rostul, chiar se anulează, a explicat un specialist,  dar ce știu ei, absolvenții doctoratelor politice, fără frecvență, unii chiar și fără liceul terminat, s-au văzut diplomele false chiar la Parlament, în administrația lui?! Demnitate, defăimare și toleranță în Lege dar fără nici un cuvânt despre om și respectul pentru el,  care spune Legea viitoare, o luăm de la 1945 cu educarea și formarea lui, organizându-i -, vă aduceți aminte,- citirea în colectiv a ziarului și organizarea cursurilor de reciclare cetățenească și profesională, inițiate dinaintea împușcatului, acum preluate?!

Dacă aș adopta și trata tema relațiilor Gay, cu desființarea căsătoriei normale dintre sexe care ne plasează etic sub nivelul animalic, cu dispariția familiei tradiționale și a răspunderii acestei instituții pentru creșterea și educarea copiilor, temă despre care am mai scris, poate fi șfichi de atenționare și îndreptare sau poți intra la ceea ce se numește defăimare, se întreabă unii, ca și mine dealtfel, că, se știe, calomnia a dispărut de mult din Legea românească.

Deci, fraților din presa liberă, atenție la Șfichiul zilei, la ce scriem în presă, dar și la ce spunea recent cineva în “Suplimentul de cultură” de la Iași, nr.496, 9 octombrie 2015, “va fi mai multă democrație la PSD sau Republica Dragnea” (?).

Niște inspectori, nu se știe de unde, deja umblă și fac anumite invesigații pe la anumite redacții, am citit eu într-o gazetă, nu-i  spun încă numele.

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania