Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Suficient pentru membrii Cenaclului literar la distanță și cititorii noștri fideli

Leac pentru accident vascular

După cum ați văzut, doamna prof. Elena Leonte, mulți ani lucrătoare cu cuvintele, după ce îmi scrie de bucuriile sale – cărțile – , mă anunță și că și-a făcut injecțiile Covid, dar nu se simte bine – ca și mulți alții – și generoasă, cum a fost totdauna, nu-și termină mesajul până ce nu mă pune la curent cu un alt pericol pentru  evitarea căruia  îmi pune pe hârtie Leacul pentru accident vascular. Fac și eu același lucru tot pentru mulțimea de lângă noi…

Un ac poate salva viața unei persoane cu început de accident  vascular (ACV), merită să acordați timp de lectură pentru a afla cum – ne trimite doamna Elena Leonte spre un profesor din China, Ho Gu Ting, care a salvat multă lume, cu o metodă total neconvențională dar eficientă pentru salvarea cuiva aflat într-o astfel de situație.

Când vedem pe cineva într-un astfel de necaz, trebuie mai întâi să ne păstrăm calmul, indiferent unde s-ar afla pacientul nu îl mutăm din locul unde se află. Când se întâmplă ACV venele capilare din creier se rup gradual. Dacă pacientul se mișcă vasele capilare  i se rup repede, necazul sporește. Dacă în casă avem o seringă e bine. Dacă nu, un ac de cusut sau cu gămălie e tot atât de bun. Încălziți vârful acului la o flacără pentru a-l steriliza, apoi înțepați fiecare deget de la mâinile victimei, la circa 1mm. de unghii, înțepând până începe să curgă sânge.

Dacă sângele nu iese, apăsați în jurul înțepăturilor până la sângerare, apoi frecționați lobul urechilor până devin roșii. Înțepați și lobul urechilor și frecționați până săngerează și omul devine conștient de sine, clipă când îl și putem transporta unde trebuie.

Mărturisesc nu doar doamnei Elena, am citit și am fost tare emoționat când am aflat despre accidentul vascular a marii artiste SHARON STONE care, în Formula AS a declarat tot în nr. 1490, octombrie, cea mai mare realizare  a sa a fost să supraviețuiască, la accidentul cerebral.

„Am făcut un accident vascular, alegându-mă cu o hemoragie care a durat nouă zile. Șansele  de vindecare erau minime. Aveam tulburări de vedere, cu urechea dreaptă nu mai auzeam nimic,nu simțeam nimic în piciorul stâng, nu aveam niciun control asupra  brațului drept, mă bâlbâiam. A durat mult până mi-am revenit. Luam zilnic 16 medicamente diferite, pe care a trebuit să le elimin treptat, unul după altul, ca un  dependent de droguri. Când privesc în urmă, aș spune că, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, – Diva cinematografiei contemporane –  cea mai mare  reușită a mea a fost că am supraviețuit”.
Deci se poate…
Suficient pentru membrii Cenaclului literar la distanță și cititorii noștri fideli – poate și pentru familia sa –  care firește, au înțeles citind cartea semnată de mine, DIAMANT și CREMENE, prof. ANA DUMITRESCU – IN MEMORIAM, Editura ARMONII CULTURARE, 2020, la despărțirea noastră de EA, nu doar corectoarea volumelor noastre de ANTOLOGII, tot din motivul unui ACV – de posibilul lui CURS, tare mult l-am vrut evitat.

Ion N. Oprea, Iași, 24 octombrie 2021.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania