Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

TABLETA DE VASILE LEFTER. AFLARĂM…

Primit pentru publicare: 20 ian. 2017
TABLETA DE VASILE LEFTER
Publicat: 20 ian. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

 

AFLARĂM…

 

Aflarăm…că pe 24 Ianuarie, Klaus Iohannis Verner nu va fi prezent la Unirea Mică nici la Iași, nici la Focșani, fiind plecat cu treburi ce nu suportă amânare la mai marii Europei. În locul domniei sale, vor fi prezenți consilieri prezidențiali cu mesaje scrise din vreme. Preoții vrânceni s-au bucurat pentru dezlegare. La slujbele importante, vor trimite dascălii și paraclisierii. Prinoasele vor fi însă bine monitorizate! Încercarea Guvernului de schimbare a datei Micii Uniri, fără de care nu ar fi existat Unirea Mare, a eșuat. Propunerea a fost respinsă cu unanimitate de voturi.
Vestea că Președintele nu va fi prezent la manifestațiile dedicate Unirii Mici a creat un val de bucurie în rândul guvernanților. Toți vor avea loc în tribune, acceptând chiar și reprezentanții Opoziției, câtă mai este.
Aflarăm că la ceremonia de învestire a lui Trump la cârma Americii, au fost invitați Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și Sorin Grindeanu, șeful Guvernului. Președintele în exercițiu a anunțat că nu participă. Logică perfectă. Teodor Meleșcanu, ministru de externe, este uns cu alifii diplomatice. Bate vânt spre Răsărit, trimiți în State oameni agreați și de Trump reformistul, și de Putin karatistul.
Sper ca delegația noastră să se întoarcă în țară cu mesajul din discursul celebru al lui John Fitzgerald Kennedy: ’’Nu întrebați ce poate face țara pentru voi,ci ce puteți face voi pentru țară’’.
Aflarăm că Ghiță s ,devenit un fel de Harap Alb, scoate la lumină înregistrare după înregistare, ducând-o pe Codruța la disperare. Țara lui Ghiță s nu e și țara lui Iohannis w. Fiecare cu țara lui!
Aflarăm că Băsescu învață drumul către DN. Marinarul curajos începe mersul pe jos. Seară de seară, televiziunile ne omoară cu știri bombă și-năuntru și afară. Mulți au început să tacă , toți temându-se de troacă.
Mai aflarăm că Dodon doarme cu harta dată de Putin la cap, visând la o Moldovă mai dodoloață. Iluzii ’’doroghi druzia’’!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania