Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

TABLETA DE … VASILE LEFTER. Cui i-e frică de Ghiță s ?

TABLETA DE … VASILE LEFTER

 

 

 

 

Cui i-e frică de Ghiță s ?

 

”Auzisem eu din oameni că. dacă vrei să nu te muște câinii și să te lase în pace, cum îi vezi că sar la tine, să te tupilezi jos la pământ și să-i lași să te latre cât le place, fără să te urnești din loc, căci ei bat cât bat și de la o vreme te părăsesc și se duc..” (Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”)

Românul are multe vorbe pentru a-și exprima indignarea. Mereu explică ceea ce nu-i convine printr-o afirmație exhaustivă: „Asta-i România!” Mai potrivit ar fi să apeleze la un slogan mai puțin naționalist. De exemplu, ”Asta-i țara lui Ghiță s!”
A trecut mai bine de o săptămână de când celebra căutare a Elodiei a devenit obsesiva căutare a lui Ghiță. Politicianul de la PRU, rămas pe dinafara parlamentului, deși promisiuni elective ar fi avut, este vocal seară de seară.
Dar iată că dușmanii poporului au zădărnicit accederea PRU –ului în parlament. A intrat în acțiune planul B. După o primă misiune eșuată, Ghiță primește planul de rezervă: devoalarea principalilor actanți decizionali în condamnările politice pe bandă rulantă, îmbrăcând haina de salvator al neamului.
Vechiul text dacic, tradus după ureche,’’Toarnă, toarnă, frate!’’molipsește. România, fiindcă în fiecare seară un anumit post de televiziune prezintă câte o casetă cu dezvăluiri incendiare. Lumea se uită curioasă, vrând să afle “ ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Așa făcea odinioară domnul Dan la OTV.

În curând, totul va fi dat uitării. Serialul Ghiță s va lua șfârșit. Autorul dezvăluirilor de senzație va apărea de undeva. Românii poate vor înțelege că totul este pus pe tabla de șah .Nici măcar naivii nu pot crede că marele salvator al României a fugit de sub nasul polițiștilor, trecând repede granița, ca un mare gangster. Să fim serioși! Ghiță s este unul din sutele de băieți deștepți care a știut să facă bani aliindu-se cu cine trebuie. Nu a intrat în parlament, deoarece așa a fost piesa. El avea altă misiune. Ne aflăm la răspântie de drumuri. Puterea coercitivă trebuie să treacă în alt binom, cum se discută la nivel înalt. Al nostru președinte va ieși pe post și va rosti rezolut: “Eu nu permit!” În țara lui Ghiță s totul este posibil .Cine este păpușarul șef se va afla mai târziu.
Părerea mea este să nu-l plângem pe multimilionarul Ghiță s. Veți vedea că Shakespeare este mereu actual : “Mult zgomot pentru nimic!’’ Oricum, cel puțín doi oameni aflați încă la butoane își fac bagajele. Al treilea fost mare decident mai caută prin linkurile salvate din calculatorul de serviciu. Culmea ar fi ca iubitul nostru președinte să rostească iarăși răspicat : ”Éu nu permit!”
Cel mai mare necaz îl vor avea privitorii televiziunii ghițiene. Vor înțelege într-o bună zi că totul s-a încheiat. Studioul va fi trist, iar burtierele vor anunța un cutremur devastator pentru România, țara care va fi cucerită de Rusia în acest an, așa cum a prezis Nostradamus. .Președintele nostru va ieși seară de seară și va decreta fără ezitare : ‘’Eu nu permit! ‘’
Putin va zice: ‘’Ei, și ? ‘’

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania