Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, declarată Ziua Culturii Naţionale

Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, declarată Ziua Culturii Naţionale
Autor: ştiri.botoşani.ro
Publicat: 06-09-2010

Plenul Senatului a aprobat luni, cu 84 de voturi „pentru” şi patru abţineri, declararea datei de 15 ianuarie drept „Ziua Culturii Naţionale”.

Iniţiativa aparţine unui număr de 50 de senatori şi deputaţi PSD şi PNL. „Românii văd în Eminescu, de aproape un secol şi jumătate, un poet reprezentantiv pentru spiritualitatea şi forţa lor de creaţie. (…) Este justificat în acest caz să legăm ziua culturii naţionale de numele poetului în care vorbitorii de limba română de pretutindeni văd în el o expresie a spiritualităţii lor”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit proiectului, Guvernul României, prin intermediul Ministerului Culturii, va sprijini material şi financiar organizarea de manifestări publice şi alte evenimente în scopul promovării culturii româneşti. Senatul este prima Cameră sesizată, urmând ca decizia finală să aparţină deputaţilor.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoşani, şi s-a sfârşit din viaţă 39 de ani mai târziu, pe 15 iunie 1889, la Bucureşti.

Sursa:http://www.stiri.botosani.roAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.584 de abonați

1 comentariu la acestă însemnare

  1. DOBRE IOANA spune:

    În sfârşit o veste bună! Asta mă face să mă simt fericită! Doamne-ajută tării şi culturii româneşti!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5