Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Influenţe Mass – Media ȋn Educaţia Copilului

 

Influenţe Mass – Media ȋn Educaţia Copilului
( 2014 – 2015 )
( Tema de cercetare a Şcolii Gimnaziale „Teofil Vâlcu” Hăneşti ȋn anul şcolar 2014 – 2015 )

autori: Lucian Manole, Rodica Hriţac, Valentina Dumitru, Mihaela Manole, Artemiza Damian, Diana Hriţac, Georgică Manole

Mass – media ȋn educaţia copilului este ȋncă o temă a actualităţii ȋnvăţământului românesc. Problemele care derivă sunt variabile şi discutabile.
Autorii auxiliarului evidenţiază o serie de aspecte care ȋnsoţesc utilizarea mijloacelor moderne de informaţie, atât ȋn şcoli cât şi ȋn afara acestora.
Mass – media este recunoscută ca fiind un important factor al educaţiei informale. De asemenea, este cunoscută şi problematică efectelor negative ale mass – mediei asupra copiilor.
Adevărata problemă este aceea a respectării unui echilibru al ȋmbinării resurselor clasice şi a celor moderne. Ȋncă există şcoli ȋn care dotarea cu astfel de mijloace este lacunară.
Televizorul este o cale populară de comunicare pentru copiii din mediul rural, ȋnsă calculatorul reprezintă şi ȋn prezent o sursă neexporată de cunoaştere pentru unii.
Pe de altă parte, sunt foarte multe situaţii ȋn care se poate, discuta despre folosirea excesivă a mijloacelor audio şi video. Dependenţa, oboseala, afectarea atenţiei sunt câteva consecinţe pe care părinţii şi profesorii le depistează ȋn timp. Refacerea nu se realizează ȋntr-un timp atât de scurt ȋncât să nu fie observată scăderea rezultatelor şcolare.
Supravegherea permanentă şi conştientă a tuturor activităţilor de ȋnsuşire a diferitelor conţinuturi informaţionale este recomandarea ȋn măsură să soluţioneze aceste derivate ale folosirii excesive a calculatorului.
Autor: prof. Cristina MaximAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.581 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5