Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Influenţe Mass – Media ȋn Educaţia Copilului

 

Influenţe Mass – Media ȋn Educaţia Copilului
( 2014 – 2015 )
( Tema de cercetare a Şcolii Gimnaziale „Teofil Vâlcu” Hăneşti ȋn anul şcolar 2014 – 2015 )

autori: Lucian Manole, Rodica Hriţac, Valentina Dumitru, Mihaela Manole, Artemiza Damian, Diana Hriţac, Georgică Manole

Mass – media ȋn educaţia copilului este ȋncă o temă a actualităţii ȋnvăţământului românesc. Problemele care derivă sunt variabile şi discutabile.
Autorii auxiliarului evidenţiază o serie de aspecte care ȋnsoţesc utilizarea mijloacelor moderne de informaţie, atât ȋn şcoli cât şi ȋn afara acestora.
Mass – media este recunoscută ca fiind un important factor al educaţiei informale. De asemenea, este cunoscută şi problematică efectelor negative ale mass – mediei asupra copiilor.
Adevărata problemă este aceea a respectării unui echilibru al ȋmbinării resurselor clasice şi a celor moderne. Ȋncă există şcoli ȋn care dotarea cu astfel de mijloace este lacunară.
Televizorul este o cale populară de comunicare pentru copiii din mediul rural, ȋnsă calculatorul reprezintă şi ȋn prezent o sursă neexporată de cunoaştere pentru unii.
Pe de altă parte, sunt foarte multe situaţii ȋn care se poate, discuta despre folosirea excesivă a mijloacelor audio şi video. Dependenţa, oboseala, afectarea atenţiei sunt câteva consecinţe pe care părinţii şi profesorii le depistează ȋn timp. Refacerea nu se realizează ȋntr-un timp atât de scurt ȋncât să nu fie observată scăderea rezultatelor şcolare.
Supravegherea permanentă şi conştientă a tuturor activităţilor de ȋnsuşire a diferitelor conţinuturi informaţionale este recomandarea ȋn măsură să soluţioneze aceste derivate ale folosirii excesive a calculatorului.
Autor: prof. Cristina MaximAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania