Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  TABLETA de…VASILE LEFTER. Pastile de uitat

  TABLETA de…VASILE LEFTER

   

   

   

   

  Pastile de uitat

   

  După Sfintele sărbători ale iernii, farmaciile sunt suprasolicitate de oameni mai mult sau mai puțin bolnavi. Și cum românul e prevăzător, dacă mâine nu mai găsește ” bunghiul” salvator , își ia de toate .Chiar în fața mea o distinsă doamnă cu vreo trei rețete compensate, după ce și-a umplut poșeta cu de toate, și-a consultat încă o dată lista făcută acasă și a cerut farmacistei, ”pastile pentru ținere de minte”. Probabil că acestea le-a cumpărat pentru mai multă siguranță în aplicarea medicației .Îți faci o schemă: Iei pastila galbenă ca să-ți amintești de cea verde. După verde, urmează cea roșie etc. După ce, în sfârșit, doamna a plecat oarecum derutată, am intrat și eu în jocul clasificării bunghilor după afecțiunea căreia îi sunt hărăziți. Am întrebat tânăra farmacistă dacă are cumva „pastile de uitat’’. M-a privit descumpănită și pe dată a început să rezoneze la întrebarea mea trăsnită. M-a întrebat pentru ce îmi trebuie astfel de pilule. Am început să-i explic pe îndelete afecțiunile care se vindecă sub efectul ’’pastilelor de uitat’’.

  Se ia o pastilă dimineața, pe inima goală, ca să uiți noaptea plină de vise urâte. Alta se ia pe la zece pentru a nu fi stresat, că nu-ți ajung banii de cumpărături. Peste două ore mai iei o pastiluță ca să uiți că ai votat cu cine nu trebuie. Efectul durează cam două ore, imp în care te relaxezi, fiindcă în cap se instalează o liniște de început de veac. Privești nepăsător la semeni, uiți de sarcinile de serviciu și de cele casnice, uiți că ai rate la bancă în franci elvețieni, luându-i soției o mașină de fițe pe care oricum n-o mai vezi, fiindcă și-a căutat un șofer mai chipeș. Înainte de a se consuma starea de uitare, pe la ora 14 poți să mai înghiți o pastiluță, ca să fii sigur că starea de bine continuă.

  Atenție! Dacă nu respecți schema de tratament, o poți lua pe arătură. Citind ziarul, vei vedea că se măresc salariile, se taie taxele, se ieftinesc medicamentele… Toate aceste perspective de un trai mai bun îți pot afecta grav creierul, declanșând o euforie ce te poate aduce în pragul delirului. Nu e bine pentru organism. Remediul? Ia repede toate pastilele de uitat din flacon și nu vei fi în niciun pericol! Vei uita totul. Să nu uiți să-ți reînnoiești provizia de’’ pastile de uitat’’ !

  Farmacista m-a ascultat cu atenție și cu oarecare jenă m-a întrebat :’’Sunteți întreg la cap ?’’ I-am răspuns tot cu o întrebare : ’’Dar dumneavoastră ?’’

  Între timp farmacia se umpluse de clienți. Toți voiau să cumpere pastile de uitat! Stocul se epuizase…

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5